fbpx

Messegue-logo

Kamomillasaunio (Matricaria chamomilla), luomu 100 g

Luomukamomillasaunion kokonaisia kukintoja. Elintarvike.

Laboratoires Messeguen yrtit kerätään, kuivataan ja pakataan niin asianmukaisesti, että ne säilyvät laadukkaina pitkään. Yrityksen kamomillavalmisteen alkuperämaa on Egypti. Kierrätettävä pakkaus sisältää luomukamomillasaunion kokonaisia kukintoja.
Kukintoja voi käyttää sisäisesti yrttiteenä tai haudukkeena. Ne soveltuvat hyvin myös mm. silmähauteisiin, kasvonaamioiden valmistamiseen ja kylpyihin. Kamomillan käyttöä ei suositella siitepölyallergikoille, astmaatikoille eikä raskaana oleville äideille.

Lisätietoa

  • Kamomillasaunion aromaattisen tuoksuiset kukkamykeröt sisältävät haihtuvia öljyjä. Ne kuuluvat kasvimaailman monipuolisimmin käytettyihin ja maineikkaimpiin yrtteihin. Kamomillaa käytetään mm. erilaisiin vatsavaivoihin ja rauhoittavana iltajuomana. Sillä on myös antibakteerinen, tulehduksia parantava sekä ihon kutinaa ja ärsytyksiä rauhoittava vaikutus.
  • Egyptissä kamomillaa nimitettiin rauhoittavan ominaisuutensa vuoksi Auringonjumalan kukaksi.
  • Kasvin tieteellinen nimi on johdettu latinan sanasta matrix ’kohtu’ tai äitiä tarkoittavasta sanasta mater. Lat. synonyymit: Chamomilla recutita, Matricaria recutita.
  • Kamomillasauniota ei pidä sekoittaa Suomessa hyvin yleiseen peltosaunioon (Tripleurospermum maritimum), jolta puuttuvat kamomillasaunion luontaislääkinnälliset ominaisuudet

Lue lisää: luontoportti.com. Virpi Raipala-Cormier: Luontoäidin kotiapteekki (2009).